Szövetség Nyugdíjpénztár

1997. július 15-én az országgyűlés elfogadta a társadalombiztosítási reformról szóló törvénycsomagot, amely a Magyarországon bekövetkező demográfiai és gazdasági változások figyelembe vételével megalkotta a nyugdíjrendszer második pillérét, a magán-nyugdíjpénztári szektort, amely az öngondoskodásra hangsúlyt fektetve hivatott a nyugdíjas évek biztonságát szolgálni.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. támogatásával az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár (a névváltoztatás előtt Hungária Biztosító Önkéntes Nyugdíjpénztára) a magán-nyugdíjpénztári rendszer törvényi hátterének megalkotását követően kiterjesztette tevékenységét a magán-nyugdíjpénztári feladatok ellátására is.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elsőként jogelőd pénztárunknak adta meg a teljes körű - önkéntes és magánnyugdíjpénztárra vonatkozó - tevékenységi engedélyt, és ennek birtokában 1997. október 29-étől az Allianz Hungária Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár megkezdte komplex tevékenységét.

A 2012.03.28-án tartott küldöttközgyűlés döntött az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár magán- és önkéntes nyugdíjpénztári ágazatának különválásáról a két pénztári ágazat hatékonyabb működésének biztosítása érdekében. Ezzel egy időben a magánpénztári ág név változtatásáról is döntés született.

A fentiekben leírt döntések értelmében létrejött a pénzügyi szolgáltatóktól független Szövetség Nyugdíjpénztár, amely az Allianz Hungária Magánnyugdíjpénztár jogutódjaként a magán-nyugdíjpénztári ágazat további megbízható működését biztosítja.

Nyugdíjpénztárunk az elmúlt 15 év tapasztalatával, a legkiválóbb szakértők munkájával kezdte meg működését annak érdekében, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagjainkat a továbbiakban is a megszokott magas színvonalon szolgáljuk ki.

Törekszünk Pénztártagjaink befektetéseinek a legnagyobb gondossággal történő kezelésére, ezáltal magas hozamot elérve az egyéni számlák gyarapítására.

A nyugdíjpénztári piac a továbbiakban - a jelenleg hatályos jogszabályi keretek között – várhatóan nem lesz képes eddigi szerkezetében biztosítani a Pénztártagok megtakarításainak kezelését. A magánnyugdíjpénztárak közül mindössze a legnagyobbak és legsikeresebben működők fennmaradása várható.

A Szövetség Nyugdíjpénztár törekszik a működését fenntartó néhány nyugdíjpénztár egyikeként, a piac legszilárdabb résztvevőjeként kezelni jelenlegi és jövendőbeli tagjai megtakarítását.

Amennyiben további kérdései merülnek fel, tájékozódjon honlapunkon, vagy forduljon hozzánk bizalommal az ugyfelszolgalat@szovetsegnyp.hu e-mail címen, valamint a +36-1/688-4660 telefonszámon, ahol mindenben készséggel állunk rendelkezésére!